Nagygombos a Rosalia fesztiválon

Az idei évben május 6–8. között rendezik a főleg rozéborokra specializálódott tavaszi eseményt, a Rosaliát, Budapest egyik legzöldebb helyszínén, a Városligetben. 

Igazi piknik hangulat, rengeteg borászat, gasztronómiai finomságok, a Nagygombos Borászt pedig idén először lesz kint kiállítóként, a legszebb rozéival.

A Nagygombos Borászat igazi rozéspecialistának számít a magyar piacon. Komoly hangsúlyt fektetünk erre a bortípusra, hiszen a borvidéki adottságok mellett a birtok fajtaösszetétele is ideális a rozéhoz. Három különböző rozét készítünk: Nagygombos márkanév alatt a friss kékfrankost, és a gyümölcsös cuvée-t, a Gróf Grassalkovich borcsalád része pedig egy igazi különlegesség, a Gamay Noir rozé. Ez utóbbi a fajtán túl azért is egyedi, mert részben fahordós érlelést is kap, ez pedig a bornak a teltségen túl az átlagnál hosszabb eltarthatóságot biztosít.

Az idei Rosalia kiállításra meglepetésekkel készülünk. Mindhárom rozé borunk kóstolható lesz, emellett még néhány vörösbort is kínálunk az érdeklődőknek. Ezen kívül egy kis játékkal is kedveskedünk majd a rozérajongóknak: aki mindhárom Nagygombos rozét megkóstolja, egy vidám, rózsaszínű gombos kitűzőt kap ajándékba, ezzel másoknak is kifejezheti, hogy szereti a Nagygombost! Reméljük, az időjárás kedvez a rendezvénynek, nagy meleg esetére mi hűtött fröccsel is készülünk.

A Rosalia egy igazi nyárköszöntő borfesztivál, amely széles borkínálattal, a rozék mellett gyöngyöző és habzó borokkal, valamint pezsgővel várja a borkedvelőket a Városligetben. Színes a gasztronómia paletta is, lesz bisztrókonyha, halételek, olaszos falatok, és édességeket is kínálnak majd. A hangulatot biztosan emelik majd az esti koncertek, az Intim Torna Illegál és a Superstereo mellett a Margaret Island is azon lesz, hogy mindenki jól szórakozzon.

Találkozzunk május 6–8. között a Városligetben a Nagygombos 29-es standjánál!