Fuss át a birtokon!

Hónapokkal ezelőtt keresett meg minket Olasz Zoltán és Tábit Adél, hogy terepfutó versenyt szerveznek, ami érintené a birtokot is. Örömmel egyeztünk bele, és cserében arra kértük őket, hogy meséljenek a versenyről egy kicsit bővebben.

– Pontosan mi is lesz szeptember 30-án?

Az első Mustang Trail terepfutó versenyt rendezzük meg, hagyományteremtő céllal. Két táv közül választhatnak a futók: a rövidebb táv 8, míg a hosszú már majdnem 19 kilométeres. Az útvonal érinti majd a Nagygombos Borászatot is, sőt az egyik frissítőpontot is itt alakítjuk majd ki. Terepfutó versenyről van szó, sokan azt mondják, ez a futás legizgalmasabb műfaja; az biztos, hogy több kihívást rejt magában, hiszen változatos terepviszonyok várnak az indulókra. Ugyan a szintkülönbség nem jelentős, de azért közel sem sík terepről beszélünk.

– Kiket vártok a versenyre?

Elsősorban az átlagfutókra számítunk. Szeretnénk megmutatni, hogy nemcsak a városban, a lakótelep körül lehet körözni, hanem itt, Hatvanhoz közel is tudunk ennél változatosabb terepet találni. A pályát úgy alakítottuk ki és a szintidőt is úgy határoztuk meg, hogy mindenki tudja teljesíteni a választott távot, de ezért egy sima síkfutáshoz képest tartogat majd meglepetéseket.

Szeretnénk népszerűsíteni a terepfutást, az egészséges és környezettudatos életmódot. Ennek keretében nemrégiben a Hatvani Szolgáltató Intézmény segítségével közösségi futás keretében megtisztítottuk a szeméttől az útvonal legszebb részét. Bízunk benne, hogy sikerül jó példát mutatnunk ezzel, és a jövőben nem szennyezik a környezetet azok, akik meggondolatlanul odahordták a szemetet.

– Miért válasszák a Mustang Trailt a futók?

Ha valaki szeretné megismerni ezt a tájegységet, akkor ez egy jó lehetőség. Maga a versenyközpont, a Vad Ló Ranch is egy olyan helyszín, amit érdemes felkeresni. Akik családdal érkeznek, azoknál minden korosztály talál majd magának programot: a gyerekeket játszótér, a nagyobbakat quadozási lehetőség várja, lehet lovagolni, piknikezni, és egy büféjellegű grillterasz is működik majd. Expószerű lesz az egész, ahol megjelenik a múzeum, a sörfőzde és több környékbeli vállalat is.

És még egy fontos dolog: a nevezési díjból befolyt összeg egy része egy olyan alapítványt támogat majd, amelyik fogyatékkal élők lakhatását biztosítja.

www.mustangtrail.hu