Így látja a belsőépítész: MyWine

A nyáron nyílt MyWine Wine Bar & Shop kapcsán szinte minden vendég megjegyzi, hogy milyen otthonos a hangulata. A legutóbbi beszélgetésből kiderült, hogy ez fontos szempont volt már a tervezésnél, így adta magát az ötlet, hogy megkérdezzük Dobrosi Eszter belsőépítészt, miként jutott el a végeredményig.

– Melyek voltak a legfontosabb szempontok a borbár kialakításakor?

– A tulajdonosok olyan helyet szerettek volna, ami egyszerre működik üzletként és borbárként. Ehhez még hozzájött a Sonkás termékek miatt a hűtő és a szeletelő. Egy olyan hely volt a cél, ahol az enteriőr tükrözi az italok minőségét.

Nem akartunk feszengős helyet, azt akartuk elérni, hogy az emberek akár munka után is beüljenek egy pohár borra, és közben úgy érezzék, mintha egy barátjuk nappalijában lennének. Több szeparált teret alakítottunk ki, így a hely alkalmas kisebb-nagyobb társaságok számára, és akár céges rendezvényekre is.

– Mennyiben más egy borbár vendégtere egy étteremhez képest?

– Alapvetően más a funkciójuk, hiszen az egyik inkább az evésről, míg a másik az ivásról szól. A viccet félretéve: mivel más eszközöket használnak a vendégek, ezért máshogy kell kihasználni a rendelkezésre álló helyet. Emiatt más bútorokat, színeket, megvilágítást érdemes használni, persze semmi sincs kőbe vésve.

– Milyen korábbi munkáid segítettek ebben a feladatban, és azokból milyen tapasztalatokat gyűjtöttél?

– A Fricska GastroPub és a Coyote Cafe&Deli mellett több belvárosi lakás felújításán és komplett berendezésén dolgoztam már. Emellett az elmúlt tíz évben több olyan helyen is voltak megbízásaim, ahonnan most a lámpákat, burkolatokat rendelem. Jól ismerem a kínálatukat, és egy volt kollégának elég gyorsan és őszintén válaszolnak, ha kérdés merülne fel. Ezzel pedig rengeteg időt lehet nyerni.

Egy másik fontos tapasztalat, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a munkákat. Sok szakemberrel dolgozom együtt, akik a saját területükön kiemelkedő minőségben alkotnak, éppen ezért gyakori, hogy nincs szabad kapacitásuk. Ilyenkor jól jön, hogy minden feladatra több kontaktom is van.

– Szerinted mitől izgalmas a MyWine Wine Bar & Shop?

– A kínálatot mondanám elsőként, ami olyan gazdag, hogy egy laikus első pillantásra elveszhet benne. Szerencsére a csapat szívesen segít az eligazodásban, jól ismerik a kínálatukat, biztos, hogy minden alkalomra megtalálják a megfelelőt. Érdemes kérdezgetni tőlük, mert igazi kincsekre találhatunk.Ugyanez igaz a belépéskor elénk táruló sonkaválasztékra is, a városban található legjobb hazai és külföldi húsáruk ezek.

Ráadásul a MyWine nemcsak borbárként, hanem üzletként is működik, az italokból és a delikátesz termékekből is vihetünk haza. Ha vendégeket várunk, és szeretnénk lenyűgözni őket, akkor érdemes itt bevásárolni.