Nyaltál már rozéfröccsöt?

Nyár van, fagylaltszezon. És fröccsszezon is. Az Akácfa utcában pedig egy merőben új formában találkozhattok a Nagygombos rozéjával. Az ötletgazdával és egyben az egyik  tulajdonossal, Balogh Danival beszélgettünk a 18+ and less nevű spéci fagyizójáról.

Honnan jött az alkoholos fagyi ötlete?

Egy fagylaltversenyen kóstoltam az encsi cukrász dinasztia tagjának, Péderi Lászlónak az alkoholos fagyiját, amit korábban a Bar Pharmának készített. Ez egy gines alapú citromos fagyi volt, rózsaborssal és petrezselyemmel megbolondítva.

Innen jött az alapötlet, hogy nyissunk egy különleges fagyizót. Az elképzelést tett is követte, egy hét múlva Encsen már ötféle alkoholos fagyit kóstoltunk, nagyon ízlett mindegyik. Innen már csak egy ugrás volt a jelenlegi kínálatunk kialakítása.

Ezután kerestem meg a beszállítókat, így jött képbe a Nagygombos és a First Craft Beer. Hosszú évek óta kapcsolatban vagyok Takács Alexszel, a Nagygombos borászának férjével, és amikor felmerült a rozéfröccs ötlete, ő egyből a cuvée-jüket ajánlotta, és ez bevált, mindenki imádja. A sörön és a boron túl ugyancsak jó minőségű égetett szeszekkel dolgozunk, ezek az alapjai a fagylaltoknak: gin, whiskey, tequila.

Mit ajánlotok a gyerekeknek?

Természetesen gondolunk a rájuk is, minden nap készítünk 3-4-féle alkoholmentes finomságot is, nagy kedvenc eddig a chiamagos epres vanília, a Sacher torta, a menta-citrom és a Turbo rágó ízű fagyi.

Milyenek az első benyomásaitok?

Június végén nyitottunk az Akácfa utcában, minden nap 16-féle fagyival várjuk a vendégeinket. Azt látjuk, hogy elsőre meghökkennek, de nyitottak, aki pedig megkóstolja, annak ízlik. Sajnos az idei nyár eddig nem áll az oldalunkon, de ez nem töri le a lelkesedésünket, minden hétre készülünk valami újdonsággal, hogy a visszatérők is találjanak maguknak felfedeznivalót.

Készítettünk már Piňa Colada, Bloody Mary és mákos meggypálinka ízű fagylaltot is. Vannak klasszikusabb koktélokat idéző ízek is, mint a Daiquiri és a vodka-narancs, illetve a személyes kedvencem egy uborkaalapú koktél ginnel és Sprite-tal, a Summer Flavor.

Lehet találkozni veletek máshol is?

Tervben van egy-két fesztiválmegjelenés, klassz lenne például a sörös fagyikat megmutatni a Főzdefeszten. Érdemes a Facebook-oldalunkat is követni, ott az összes ilyen jellegű infót és a nyitvatartásunkat is megtalálja mindenki.